Hjem Meny Handlevogn Søk
Hjem Meny Handlevogn Søk

Hvorfor og hvordan - tradisjonelt barbering

Barbering tar litt tid.

Vi kan slå fast, en gang for alle, at en rask barbering, i morgenstresset, ikke er optimalt, da det ofte blir en “må gjøre greie”, som du helst vil slippe, samt at opplevelsen med svie, kløe, utslett og inngrodde skjeggstubber, ofte er et resultat. Derfor velger mange barbermaskin. Men da er man heller aldri skikkelig barbert.

Barberutstyr på dagligvaren

Plasthøvler, med 3-4 og 5 blader, som også vibrerer, og barberskum på sprayboks fra dagligvareforretningene, samt lovnader om den tetteste og beste barberingen du kan få. Dette burde vel være bedre enn det barberutstyret bestefaren din brukte? Eller?

Gleden av en god barbering

Barbering må ta litt tid. Sett av noen minutter til denne seansen, og gjør de rette tingene, i rett rekkefølge, med rett utstyr, og du vil oppleve gleden av å barbere seg, og ikke minst velbehaget etterpå. Ta helst barberingen på kvelden, og etter dusjen.

_______________________________________________________________________

Slik gjør du.

– Vask ansiktet godt med litt såpe og godt varmt vann mens du dusjer. Dette myker opp skjegget, forbereder huden, og gjør barberingen lettere.

– Når du kommer ut av dusjen, ikke tørk ansiktet.

– Ta fram barberkosten, og skyll denne i varmt vann. Rist lett, men bare slik at det ikke renner av kosten. Den skal være godt fuktet.

– Bruker du barberkrem: så er denne klar til å brukes. Noen tar kremen rett på kosten, og skummer opp i fuktig ansikt, mens noen tar litt krem på kosten, og skummer opp i egen såpekopp. Det siste er å anbefale, da du lett kan tilsette litt mer vann etter behov, og du kan lage det flotteste og mest fluffy barberskum du kan tenke deg. Dette gir også beste beskyttelse på huden når barberingen starter. For noen funker det også å ta litt krem på fingrene, og massere lett inn i ansiktet, uten kost. Men en regel er, at jo mer, tettere og stivere skjegg, jo mer jobb bør du legge i innsåpingen.

– Bruker du hard barbersåpe: anbefales det at denne ligger i en såpekopp. Du kan bruke hvilken som helst kopp til dette, men det er en fordel at bunnen på koppen har omtrent lik diameter som såpa, slik at du kan klemme den fast i koppen. Før du skummer opp denne såpa, fyll på varmt vann , og la stå noen sekunder, slik at såpa får en myk overflate. Når du slår av vannet, og skummer med fuktig kost, får du lett et fantastisk skum. Ta litt på kosten, og fortsett i ansiktet med sirkulerende bevegelser.

images-6– Når du er godt innsåpet, begynner barberingen. Start under kinnskjegget, og dra høvlen nedover, med vekstrettningen, uten å legge på for mye trykk, og ikke for langt av gangen. Ikke barber på nytt i område som du allerede har barbert og skummet er borte. Når du har barbert hele ansiktet, og du ønsker en enda tettere barbering, skum inn ansiktet på nytt, og du kan barbere mothårs. Det som er litt viktig, er at første barberingen skal være medhårs. Sjekk alltid godt på halsen, der skjegget ofte har forskjellige retninger.

– Vask av alle såperester med varmt vann, før du skyller ansiktet i kaldt vann. Dette er veldig viktig, da det er varmt vann som fjerner såperestene, og kaldt vann får porene i huden til å lukke seg. Dette reduserer risken for ubehagelig kløe, svie og inngrodde skjeggstubber.

– Tørk ansiktet med hånkle. Ikke gni, men klem hådklet lett mot huden til du er tørr. Velg så din favoritt aftreshave, og da helst uten alkohol, og du er klar!

Hvorfor velge barberutstyr slik din bestefar brukte?

Dette er det flere grunner til.

  • En tradisjonell høvel med DE (double edge) blader, er mildere mot huden enn multiblad høvler.
  • Den er lettere å skylle, og du slipper skjegg og døde hudceller, som “pakker” seg mellom bladene og gjør at den lugger og sliter av skjegget.
  • DE blader er skarpere, og holder seg skarpe lenger. 6-10 barberinger pr. blad er vanlig, avhengig av skjeggtype.
  • Veldig rimelig i bruk. En pakke med 10 blader, av beste kvalitet, koster ca 50 lappen.
  • Utstyret er av skikkelig kvalitet, holder livet ut, ser veldig stilig ut på badet, og oser av mann!
  • De fleste som begynner med denne typen barbering, opplever at svie, utslett, kviser og inngrodde skjeggstubber, blir en saga blott.
  • Du får en tettere barbering, og holder deg nybarbert lenger.
  • Det er morsomt, og mange utvikler det som en hobby.

 

 

Søk