Hjem Meny Handlevogn Søk
Hjem Meny Handlevogn Søk

Cut Throat «Shavette»

Hvorfor velge cutthroat “shavette” istedet for “vanlig” barberkniv? 

Her er det mye følelser ute å går, og noen mener det ene, og noen mener det andre. Dette er hva jeg mener, men det betyr ikke at det er rett for deg. Etter å ha lest, og kanskje ekprimintert litt, gjør du deg opp en meneing selv.

Når du har begynt å tenke på å barbere deg med kniv, er det en tanke som vokser fort, og det er lett å bli iverig. Ikke mange google søkene på barberkniver som skal til for å vekke den mannlige intusjonen, på å mestre en sylskarp stor blank barberkniv mot ansiktet. Det er også skikkelig tøft å se på, og i tillegg til å imponere deg selv når du mestrer kniven, er det lett å imponere andre med denne “badass” måten å fjerne skjegget på. 

Men det er noen ting man skal tenke på, før man begynner. Det tar litt tid å lære. Ofte er det greit å feile litt når man lærer, men det bør du helst ikke gjøre her. Derfor bør du starte med noe som du kan gjennomføre, og at den store iveren med å komme igang, ikke faller som en stor tung sten, og at kniven blir liggende urørt i skapet.

Så hva skal du tenke på når du skaffer deg en kniv? 

En shavette er lett å holde , den er sylskarp til hver barbering, siden du skifter bladet når det er behov. Du får veldig god feedback under barberingen, så det er lett å unngå kutt, bare unngå sidelengs beveglser. Jeg lærte meg selv å barbere meg med Dovo shavette. 

Rød for grovt skjegg og normal hud, og sort hvis du har sensitiv hud. Men det finnes mange å velg i, både Feather, The Bluebeards revenge og Parker som har alle gode shavette kniver i flere prisklasser.

En annen grunn til å starte opp med en shavette, er alt du ikke trenger å lære deg for å kunne barbere deg. Noe av det viktigste med en kniv, uansett, er at den er sylskarp. Hvis ikke, kutter ikke kniven skjegget lett, og barberingen blir ubehagelig. Du utsetter huden også for mye stress, og resultataet er utslett, svie og kløe, samt inngrodde skjeggstubber. Om du begynner med en vanlig barberkniv, er du nødt til å lære deg sliping, honing og stropping av kniven. Dette er ikke lært på en ettermiddagsstund, og krever en god del trening, godt utstyr, og en god porsjon tålmodighet.

Når du har lært å mestre kunsten å barbere deg med en shavette, og du ønsker å avansere, så kan du kjøpe deg en kniv. Kjøp også det som trengs av utstyr for å holde den skarp. Du kommer til å trenge det, allerede etter første barberingen.

Så hvorfor barbere seg med en shavette? 

  • Det gir en god mestringsfølelse, og du vil i tilleg se utrolig kul ut!
  • Det sparer deg for mye penger, da dette er en meget rimelig måte å barbere seg på.
  • Det er mye bedre for huden din.
  • Du er nybarbert mye lenger.
  • Det tar lenger tid, men det er veldig savslappende, og godt investert tid i deg selv.
  • Om du barberer sjelden, og har mye skjegg, er dette den letteste å mest komfortable måten å barbere på, da det ikke er flere blader som tettes av skjegg, og som gjør det vanskelig å komme tett intill huden.
  • Du slipper å sette deg inn i honing, stropping osv.
  • Veldig miljøvennlig, da det gir minimalt med søppel. Og investerer du i en litt mer kostbar shavette, varer denne i mange år, kanskje livet ut. 

Søk