Hjem Meny Handlevogn Søk
Hjem Meny Handlevogn Søk

Alt om barberkoster

Barberkosten, behandle den godt!

Invester i en god barberkost, så vil du med riktig stell kunne ha denne i 20 år. Etter bruk, skyll kosten godt for såperester, og oppbevar den hengende på et stativ. Da unngår du at vannet blir liggende i bunnen av kosten, noe som over tid, vil kunne føre til at kosten mister hår. Du finner stativer i nettbutikken. Det finnes mange forskjellig koster, og det er nokså enkelt å skille de forskjellige kvalitetene fra hverandre. Badger brush, (grevling) blir delt opp i disse kategoriene:

Silvertip badger: Beste kvalitet, meget myk og fleksibel. Hårene er mørke i bunnen, og lyse (sølvaktig) på tuppene. Disse hårene kommer fra grevlingens nakke, og plassert i kosten for hånd. Disse hårene blir heller ikke kuttet etter ytterenden, men formet for hånd ved innsetting.

Super badger: Veldig lik en silvertip, men hårene kommer fra ryggen på grevlingen. Du skal ha litt erfaring for å kjenne forskjell på en silvertip og en super badger, men fargen er litt mørkere, og hårene litt stivere. Lages for hånd på samme måte som silvertip, og er en høykvalitets håndlaget barberkost.

Pure badger: Her er hårene hentet fra magen og siden av grevlingen. Hårene er noe stivere, og mørkere, men dette er også en høykvalitets barberkost. Dessuten liker mange den masserende effekten en litt stivere barberkost gir. En barberkost med høy kvalitet.

Bristle: Dette er ikke hår fra grevling, men fra svin. Disse kostene kjennetegnes av helt lys bust, samt at den er adskillig stiverer enn grevling. Det er en fin nybegynnerkost, og rimelige er de også. Gir ikke like fint skum som grevling, men den er helt grei.

Syntetisk: Nå for tiden, finnes gode syntetiske baberkoster, og det er ikke mange årene siden, disse var mer eller mindre ubrukelige. Litt opp i pris må man på en god syntetisk kost. Mühle har både silvertip fibre og black fibre av meget god kvalitet.

Du finner mange gode barberkoster i nettbutikken, og i ulike utførelser og prisklasser, og flere kommer etterhvert.

Søk